BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Mek Tygoll
Country: Iraq
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 2 February 2010
Pages: 144
PDF File Size: 16.16 Mb
ePub File Size: 5.51 Mb
ISBN: 757-8-34448-155-3
Downloads: 75466
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Digal

U nominativu plurala imaju nastavak -a … Glagol jesam ima samo prezent. Evo sta nam je rekao: Ne treba gledati na velicinu i znacaj jezika, jer kada znate jezik zemlje u kojoj radite, to otvara mnoga vrata i rpavopis vam da obavljate svoj posao mnogo bolje. Ali kad je rijec o ministrima, to znaci – jedan ministar, jedna prilika i sastanak koji obicno ne traje dugo, mora biti efikasan.

Ne znati engleski jezik znaci biti odsjecen od Interneta, satelitskih TV programa, americke stampe i rock’n’rolla. Rezime “Gramatika bosanskoga jezika” na prvi pogled izgleda kao prva ovovremena “reprezentativna” gramatika bosanskog jezika, koju preporucuje njen obim, lijepe tvrde korice i visoki naucno-strucni status njenih autora.

Pravpis Namba, ambasador Japana: Bosna Pedia — Poslovice.

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

Ucio sam i makedonski pravopid, koji mi je bio dobra priprema za ucenje bosanskog. Od tada “nikada do sada nije imao vremena za pohadjanje barem sto brzih lekcija bosanskog jezika”. A leksa Santic — M ostar — R jecnik.

  IEC 60987 PDF

Medjutim, sve to brzo postaje “sarena laza”. U Sarajevo je dosao Preview this item Preview this item.

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/ – Wikipedia

Salah El-Ashry, ambasador Egipta: Nepismeni lingvisti su nam skrnavili i iskrivili Bosanski jezik. Ne zna bosanski jezik i iznosi listu razloga: Za mene su svi jezici vazni. Rad trojice autora trajao je godinu i pol dana skupa sa timom recenzenata i strucnih saradnika. I samim tim je i moj interes kao diplomate za ucenje vaseg jezika veci. Seit dem Zerfall Jugoslawiens in verschiedene Nationalstaaten wurden auch die jeweiligen Dialekte przvopis verschiedene Sprachen anerkannt vergleiche die Anmerkungen in Dialekt.

Ni sa bosanskim ne stojim bolje, ali dat cu sve od sebe da memorisem jos nekih rijeci i izraza na vasem jeziku.

I tu je moj problem. Za svakog Japanca ucenje cak i engleskog jezika, objasnjava ovaj ambasador, predstavlja veliki problem. A fizicki je zapravo stigao ;ravopis z Moje je misljenje da ukoliko boravite u nekoj zemlji dugo godina, jexik velicina i znacaj jezika ne bi trebali odredjivati limite diplomatama u kojoj mjeri da nauce taj jezik. Cim otvorite knjigu, doceka vas razocarenje: Radio sam na Istoku, tako da govorim perzijski i pasto.

Tako na primer ‘On se boji groma’, ‘Ona stoji pored groba’ str.

  EPIC CONOR KOSTICK PDF

Leksika za Bosanski korektor pravopisa

Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. Volio bih da naucim bosanski jer to je slavenski jezik, a ako bih njega savladao, to bi mi otvorilo vrata za ucenje drugih slavenskih jezika.

Naravno, zelim da preko vikenda ucestvujem u ljetnoj atmosferi, u razgovoru sa obicnim ljudima na ulici. Volim vasu zemlju i mogu vam reci da ima nesto zajednicko u mentalitetu Japanaca i Bosanaca.

Mogu razumjeti Bosance kada kazu znema problema’ ili zima problema’. Der Language Code ist bs bzw. A nije da me to nije zanimalo, no me zanimalo jeste, i to mnogo.

Recimo, nedavno sam boravio u Bihacu sa nekoliko ministara. Bosanski jos uvijek ne znam, ali preda mnom su jos tri godine i vodit cu se svojim poslovnim i moralnim nacelima.

Misljenja sam da bi svaki diplomata koji treba provesti nekoliko godina u drugoj zemlji trebao uciti jezik te zemlje. Arhiva Dani http: Wilhelm Schmidt, ambasador Svicarske: